1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ & 2ο ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Η Ελληνική επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα και οι κλάδοι της βιομηχανίας των Γραφικών Τεχνών, των Εκτυπώσεων, Εκδόσεων και της Συσκευασίας (Graphic Arts and Media Τechnology, Printing, Publishing and Packaging), ανακοινώνουν την διοργάνωση του 1oυ Πανελληνίου Συνεδρίου και του 2ου θερινού εργαστηρίου στην Eπιστήμη και την Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών και το 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 8 Ιουλίου 2018 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτές το Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (HELGRAMED) και το Σωματείο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.Ε), με την υποστήριξη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η επίτευξη ακαδημαϊκών, και κοινωνικών συγκλίσεων και συνεργασιών στο διεπιστημονικό σημείο συνάντησης Τεχνολογιών, Επιστημών, Τεχνών, Γραμμάτων και Πολιτισμού.

Το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει το κυρίαρχο επιστημονικό γεγονός στην επιστήμη και τεχνολογία Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας στην Ελλάδα. Περί τις 25 επιστημονικές και τεχνικές ανακοινώσεις έχουν αξιολογηθεί και εγκριθεί από την επιστημονική επιτροπή για παρουσίαση στο συνέδριο.

Επιπρόσθετα, οι διαδικασίες για την διεξαγωγή των πρωτοποριακών θερινών εργαστηρίων βρίσκοντα σε πλήρη εξέλιξη. Οι συμμετέχοντες στα θερινά εργαστήρια θα αποκομίσουν συσσσωρευμένη γνώση από τους πλέον καταξιωμένους επιστήμονες, τεχνολόγους και δημιουργούς-καλλιτέχνες στα πεδία της Μεταξοτυπίας, της Χαρακτικής, της Λιθογραφίας και της Εκτύπωσης Όφσετ.

Η εβδομάδα του συνεδρίου και του θερινού εργαστηρίου θα ξεκινήσει με την τελετή έναρξης λειτουργίας του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018 και ώρα 19.30 στο αίθριο της Φιλοσοφικής Σχολής, δίπλα στο Μουσείο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις και για την ανάπτυξη των πεδίων του πολιτισμού, με επίκεντρο την Τυπογραφία και την Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παράλληλες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η συμμετοχή στο συνέδριο και / ή στο θερινό εργαστήριο, τον Ιούλιο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αποτελεί την κορυφαία επιλογή για τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες και την εκπαδευτική κοινότητα των γραφικών τεχνών και της συσκευασίας.


Συνοπτικό πρόγραμμα

  Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα σε .pdf

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Τελετή έναρξης λειτουργίας του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ξενάγηση στο Μουσείο
Δεξίωση συνέδρων

Δευτέρα 2 Ιουλίου

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών - Τυπογραφία, Εκτυπώσεις Συσκευασία

Τρίτη 3 Ιουλίου

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών - Τυπογραφία, Εκτυπώσεις Συσκευασία

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Ημερήσια Εκδρομή
Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστη (ελληνοαλβανικά σύνορα)
Γεφύρι Μονότοξο Κόνιτσας, Κόνιτσα - Γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα, Κεντρικό Ζαγόρι, Δίλοφο
Γεφύρι Μονότοξο Κόκκορη (Κεντρικό Ζαγόρι), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ανοιχτή συζήτηση, Λήξη εργασιών συνεδρίου

Πέμπτη 5, Παρασκευή 6, Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Θερινά εργαστήρια – Μεταξοτυπία, Χαρακτική, Λιθογραφία, Εκτύπωση Όφσετ

Σάββατο 7 Ιουλίου

Δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα των Ιωαννίνων

Κυριακή 8 Ιουλίου

Αναχώρηση συμμετεχόντων στα εργαστήρια

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Επιστημονικώς Υπεύθυνος του Προγράμματος

  Δρ. Ανδρέας Φωτόπουλος, Kαθηγητής, Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Μέλη

  Δρ. Γεώργιος Βλάχος, τ. Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, Επιστημονικός Συνεργάτης του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  Χριστόδουλος Γκαλτέμης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  Δρ. Σταμάτης Μερσινιάς, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  Δρ. Νίκος Αναστασόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  Δρ. Μάριος Τσιγώνιας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών - ΗELGRAMED

Γραμματεία Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Θερινού Εργαστηρίου

  Μαρία Αντωνοπούλου m@graphicarts.gr

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ & 2ο ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝΔηλώστε Συμμετοχή!